Q&A | Usein kysyttyä sokeroinnista

Mitä on sokerointi?

Ihokarvojen sokerointi on karvanpoistomenetelmä, joka perustuu sokerointimassan käyttöön. Kevyesti lämmitetty sokerimassa levitetään iholle vastakarvaan, minkä jälkeen sokeri poistetaan myötäkarvaan kevyellä, mutta nopealla ranneliikkeellä ihon suuntaisesti. Näin ihokarvat poistuvat juurineen, mikä takaa pitkäaikaisen lopputuloksen. Sokeroidessa iholta poistuu samalla kuolleita ihosoluja, jonka vuoksi iho on yleensä hyvin sileä ja pehmeä sokeroinnin jälkeen.

Kenelle sokerointi sopii?

Karvattomuudesta tai ainakin osittaisesta karvattomuudesta haaveilevalle sokerointi on yleensä paras vaihtoehto karvanpoistoon. Poslin-hoitoloidemme asiakaskunta on laaja, kaiken ikäiset aikuiset käyvät poistattamassa ihokarvoja.

Esteet sokeroinnille

Sokeroinnin esteitä kyseisellä ihoalueella ovat

  • ihosairaudet (mm. akne, ruusufinni, psoriasis, atooppinen ihottuma, nummulaariekseema, nokkosrokko ja syylät)
  • auringonpolttama iho
  • suonikohjut
  • uudet arvet
  • rikkinäinen, haavainen tai tulehtunut iho
  • erikoishoidot (Retin-A:n, Retinolin, Roaccutanin tai muiden ihoa voimakkaasti kuorivien tuotteiden käyttö sekä iholle tehdyt ammattitason kuorinnat, kuten esim. mikrohionta).

Valmistautuminen sokerointiin – minkä pituinen karvan tulee olla?

Kuori sokeroitava alue huolellisesti 1–2 päivää ennen sokerointia, jotta ihokarvat irtoavat helpommin.

  1. Älä käytä kosteusvoiteita sokeroitavalla alueella kahteen päivään ennen hoitoa.
  2. Poistettavan ihokarvan tulee olla vähintään 0,5–3 cm pitkä. Liian lyhyt ihokarva ei irtoa.
  3. Tarkista, että ihosi on ehjä eikä siinä ole haavoja, mustelmia, uusia arpia tai suonikohjuja.
  4. Koholla olevat luomet tulee kiertää sokeroitavalla alueella.

 

Mitä on muistettava sokeroinnin jälkeen? 

Sokeroidusta alueesta riippuen ota huomioon ainakin seuraavat seikat:

  1. Vältä hikoilua seuraavaan 24 tuntiin
  2. Vältä deodorantin käyttöä 24 tuntiin
  3. Vältä tukkivia voiteita 24 tuntiin
  4. Älä ota aurinkoa tai solariumia sokeroidulle ihoalueelle seuraavan 3 päivän aikana (iho voi palaa helposti!)
  5. Kuori ja kosteuta sokeroitua ihoa säännöllisesti sokeroinnin jälkeen – se auttaa estämään sisäänpäin kasvavien karvojen syntymistä sekä karvatupentulehduksia.

Voiko kuukautisten aikana sokeroida intiimialuetta?

Voit tulla brasilialaiseen sokerointiin myös hoitolaamme kuukautisten aikana ja kotona voit tehdä kuten parhaalta tuntuu. Suosittelemme tamponin tai kuukupin käyttöä sokeroinnin aikana, mutta mikäli vuotosi on vähäistä, se ei välttämättä ole tarpeen. Hoitoloissamme on mahdollista peseytyä ennen brasilialaista sokerointia sekä sen jälkeen. WC-tiloistamme löytyy myös tamponeita. Kuukautisia ei tarvitse nolostella ollenkaan, eivätkä ne ole sokeroinnin este.

Sattuuko sokerointi?

Sokerointi ei ole välttämättä kivuton toimenpide, mutta kipu on hetkellistä ja nopeasti ohi. Kivun tunteminen on myös henkilökohtaista, ja kaikkia sokerointi ei satu ollenkaan. Ensimmäinen sokerointikerta yleensä kirpaisee eniten, mutta sen jälkeen karva pehmenee ja sokerointi on helpompaa.

Onko sokeroinnista haittaa terveydelleni?

Sokerointi on monelle hellävaraisin ja terveellisin tapa poistaa ihokarvoja. Sokerointi vaatii kuitenkin taitoa, jotta vältytään ongelmilta, kuten ihotulehduksilta. Hoitoloissa sokeroijamme ovat kaikki koulutettuja ammattilaisia, jotka pitävät erinomaista huolta terveydestäsi. Kotisokeroinnissa kannattaa aina noudattaa saatuja ohjeita ja tutustua sokerointitekniikkaan sekä tarvittaviin hygieniatoimenpiteisiin ennen aloittamista. Huolehdi myös jälkihoidosta huolellisesti.

Mikä on brasilialainen sokerointi?

Suosituin palvelumme hoitoloissa on brasilialainen sokerointi eli brassi, jossa poistetaan genitaalialueelta kaikki ihokarvat tai jätetään vain etuosaan hiukan karvoitusta (ns. “kiitorata”). Brasilialaisessa sokeroinnissa poistetaan ihokarvat yleensä myös navan sekä peräaukon ympäriltä. Käsistään kätevä voi tehdä brassin myös kotona itselleen, mutta helpoin brassi saadaan istahtamalla Poslinin hoitolavuoteelle.